JNP

HISTORIA

Jyväskylän Nuorisoasunnot ry perustettiin vuonna 1990. Hankkeen takana olivat kaupungin nuorisotyöntekijät, jotka huolestuivat kun vanhempien luota muuttavat nuoret eivät tahtoneet löytää asuntoa. Alusta alkaen yhdistyksen tarkoituksena on ollut toimia nuorten, ensisijaisesti 18–28 -vuotiaiden asunto-olojen parantamiseksi. Ensimmäinen Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasuntojen hanke oli kahden rivitalon rakentaminen Keltinmäkeen osoitteeseen Kultalakintie 3. Talot valmistuivat vuonna 1992. Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot juhli 30-vuotista taivaltaan vuonna 2020.

Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot JNP ry on kunnostautunut monipuolisen asuntovalikoiman tarjoajana eri asukasryhmille. Asuntovalikoimasta löytyy kerros- ja rivitaloja, yksiöistä perheasuntoihin. Yhdistyksen vahvuutena on suojeltujen rakennuskohteiden entisöinti.

Vuonna 2020 omistuksessa on 53 asuinrakennusta, joissa asuntoja on yhteensä 961. Asuntokohteiden rakennuskustannuksiin on saatu rahoitusta Valtiokonttorista aravalainana (80 %) ja Raha-automaattiyhdistyksestä investointiavustuksena (20 %). Nykyisin rahoitus tulee Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA).

Yhteistyötä on Jyväskylän kaupungin asuntotoimen ja sosiaalitoimen sekä Nuorisoasuntoliiton, Mielenterveyden keskusliiton ja Jyväskylän mielenterveysyhdistys Kello ry:n kanssa. Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot on mukana myös nuorten työllistämisessä, yhteistyökumppaneinaan mm. Keski-Suomen TE-toimisto, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä ja Jyväskylän seudun kunnat.

Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot JNP ry:n tavoite: Yhdistys tekee valistustyötä nuorten asunto-oloja koskevissa kysymyksissä ja pitää yhteyttä paikallisiin järjestöihin, jotka toimivat nuorten hyväksi. Lisäksi yhdistys edistää nuorille tarkoitettujen, voittoa tavoittelemattomien asuntokiinteistöjen aikaansaamista tuottamalla ja ylläpitämällä niitä sekä tekee toimintaansa ja tarkoitustaan tunnetuksi vastaavanlaisella tavalla.

Mies yhdistyksen takana, Pertti Reinikainen Jyväskylän Ainolassa 2017

vuokra-asunto Jyväskylä